Amtele – en samarbets­­partner för din bransch

Vi på Amtele är breda inom vår kompetens och kan leverera produkter inom flera olika branscher, från tele- och trådlös kommunikation, försvars- och fordonsindustrin till flyg- och rymdindustrin.

Amtele Telecommunication

TELE­KOMMUNIKATION

Vi har lång erfarenhet inom telekommunikation för områden som 3G, 4G, 5G, Radiolänk, m.m.  Många produkter är speciellt utvecklade för den här marknaden och där stora krav ställs på tillförlitlighet och prestanda. Vi levererar det senaste för utveckling, produktion, test och verfiering för dagens och kommande kommunikationssystem.

För kommande 5G system ligger vi i framkant med det senaste inom tunnfilmsteknik såsom splitters, riktkopplare och filter. Stort sortiment av mycket bredbandiga koaxialkomponenter samt allt inom vågledare. I sortimentet finns bl.a. duplex filter, kopplare, switchar, delare, combiners, hybrider, antenner, kablar, adaptrar, förstärkare, åskskydd m.m. Vi kan även ta fram kundanpassade lösningar.

FÖRSVARS­INDUSTRI

Oavsett om du verkar inom radarsystem, EW-system, radiokommunikation eller avionikså har vi de rätta komponenterna och systemen för din applikation. Våra leverantörer är marknadsledande inom sina områden och har stor erfarenhet av militära system. Våra komponenter omfattar ytmonterade, koaxiala och vågledarbaserade alternativ för att möta de specifika kraven inom försvarsindustrin.

Vårt utbud inkluderar radiokommunikationssystem, transpondertestutrustning, signalspaningsteknik samt radiounderhållslösningar. Vi förstår vikten av att erbjuda högpresterande och pålitliga system för försvarsindustrin, och vår erfarenhet inom området gör oss till en pålitlig partner för dina behov.

.

FLYGINDUSTRI

Inom flyg- och rymdindustrin är vi din pålitliga partner för innovativa och teknologiskt avancerade lösningar. Vi tillhandahåller avancerade testsystem för flygelektronik (Nav/Comm, Transponder, GPS, Bränsletest=.från Viavi Solutions. Vår globala support och noggranna instrument gör det möjligt att testa/kalibrera luftburna utrustningar för olika avioniksystem, både på marken och i luften.

Inom vårt sortiment finner du också produkter som Gyron, vilket används för att bestämma position, hastighet och flygattityd hos ett flygplan i förhållande till jorden.

FORDONS­INDUSTRI

Inom fordonsindustrin introduceras nu många nya system inom både trådlöst och radar, och elektrifieringen av fordon ställer nya krav på ingående komponenter och system. För aktiva säkerhetssystem och kommunikationssystem erbjuder vi ett brett sortiment av komponenter inom både RF och mikrovåg, både för testning och utveckling.

Inom området för elektrifierade fordon och laddningsstolpar kan vi erbjuda det senaste inom kondensatorer med AEC-Q200 godkännande.

Dagens fordon innehåller avancerad elektronik och kräver därför säkra kontrollsystem med hög precision. Genom Knowles Capacitors tillhandahåller vi högkvalitativa MLC-kondensatorer och ytmonterade EMI-filter som är anpassade för fordonsindustrins höga krav på prestanda och noggrannhet.

Vi levererar även flödesmätningslösningar för vätgas och elektifierade fordon genom våra samarbeten med företag som Trigas och FTI Flow.

RYMDINDUSTRI

Amtele jobbar med några av de bästa leverantörerna inom rymdindustrin och bidrar därmed med kunnande och teknik till de nordiska bolag som siktar mot stjärnorna. Leverantörerna har lång erfarenhet och djup kunskap inom tillverkning av system samt RF och mikrovågskomponenter som switchar, blandare, filter, kondensatorer, vågledare, sub-system, förstärkare med mera. Komponenterna finns i dag på ett stort antal plattformar.

TRÅDLÖST

Utvecklingen går snabbt framåt med fler applikationer för snabb och funktionell uppkoppling via trådlösa system. Den vanligaste standarden idag är 802.11x, och den snabbaste är idag 802.11ac. Här ligger frekvensbanden på 2.4GHz eller 5.8GHz. Många system kopplar också upp sig via Blutooth, Z-Wave eller Zigbee. En ny höghastighetsstandard är också på gång som går under namnet Wi-gig som kör på frekvens 60GHz.

Amtele servar denna marknad med allt från kristaller, oscillatorer, ytmonterade switchar, ytmonterade kondensatorer, transistorer, m.m. Även olika komponenter för produktionstest och lab.
 

Vatten & Miljö testning

Vi erbjuder avancerade produkter och system för vattenmätning, miljöövervakning och geotekniska behov. Genom våra samarbeten med framstående leverantörer, tillhandahåller vi produkter som uppfyller höga krav inom dessa områden.

För vattenmätning inkluderar vår portfölj av produkter avancerade instrument och system för exakt mätning och övervakning av vattenkvalitet och flöden. Inom miljöövervakning erbjuder vi sensorer och lösningar för att övervaka och analysera miljöparametrar på ett noggrant sätt.

Inom geoteknik tillhandahåller vi specialiserade instrument och utrustning för geoteknisk mätning och analys, vilket möjliggör pålitlig datainsamling och bedömning.

Medicinindustri

Osäker på om vi har det du behöver? Kontakta oss så hjälper vi dig.